Ce este Airsoft?
BLOG

Replicile airsoft sunt, de obicei, copii fidele ale modelelor de arme reale (AK, M4, MP7, Glock, etc.), de unde și denumirea de ”replică de airsoft”. 

După sistemul de propulsie al proiectilelor, există 3 mari categorii de replici de airsoft:

  1. Replici cu propulsie electrică la care un motor electric pune în mișcare un piston cu arc (AEG sau Automatic Electric Gun);
  2. Replici pe bază de gaz (CO2 sau alt tip de gaz comprimat);
  3. Replici cu acționare manuală la care un piston cu arc este tensionat manual de către utilizator (Spring).

Airsoft este un joc sportiv în care jucătorii simulează un conflict sau efectuează anumite misiuni, cu ajutorul unor replici ale armelor reale ce lansează proiectile sferice non-metalice, utilizând echipamente specifice și tactici militare reale.

Ce este Airsoft?

Deși nu seamănă cu paintball-ul în concept și joc, bilele de airsoft nu lasă semne vizibile la impact și loviturile nu sunt întotdeauna evidente. Chiar dacă bilele pot lăsa vânătăi sau urme pe pielea expusă (se recomandă echipament de protecție), jocul se bazează în mare măsură pe un sistem de onoare în care jucătorii care au fost loviți sunt așteptați să spună strigând „HIT”.

Ce este Airsoft?

Distracție acasă sau într-un cadru organizat?

Un cadru organizat presupune o grupare de minim 2 indivizi ce dețin echipamentul minim necesar ce doresc să simuleze un conflict și o locație special amenajată pe un spațiu privat, ferită de accesul publicului, deoarece legea interzice afișarea și exploatarea replicilor de airsoft în spații publice.

La jocul de Airsoft se folosesc bile din material plastic ca muniție, având o masă între 0.12 g și 0.62 g. 

Pentru mulți jucători, airsoft reprezintă mai mult decât un hobby, este o aventură unde își pot testa limitele.

Ce este Airsoft?

 

LOGO Magazin AirsoftPartenerul tău în acțiune!

Magazin Airsoft